021 HeroMachine


Program pro design postavy

Oficiální text distributora: Byli jste někdy znechuceni neschopností nakreslit postavu z vašich představ? Neustále se ptáte (dobře, žebráte) u svých „umělecky nadaných“ přátel o obrázky, protože prostě neumíte nakreslit jednu rovnou čáru?

Teď přišel konec vašich frustrací! Díky programu HeroMachine můžete dynamicky vytvořit váš vlastní obrázek postavy. Díky intuitivnímu ovládání a kvalitním ilustracím nabízí HeroMachine milióny možných kombinací, které umožní vašim představám ožít.

Kdo všechno využije HeroMachine? Kdokoli, kdo chtěl někdy vytvořit obrázek postavy, ale nemělo na to dost kreslířských dovedností. Kterýkoli Vypravěč, který chce hráčům ukázat portrét záporník, ale nemá kontakt na profesionálního malíře. Učitelé, kteří chtějí začít hodinu tvořivou formou. Rodiče, kteří chtějí zažít několik hodin ticha, zatímco jejich děti vytváří jednu postavu za druhou.

Dnes tu máme první minirecenzi na program pomáhající při hraní her na hrdiny. Pokud slyšíte o HeroMachine prvně, je nejvyšší čas to napravit a seznámit se s ním trochu blíže.

Po spuštění si volíte, zda chcete vytvořit fantasy hrdinu, superhrdinu nebo… sportovní dres! V prvních dvou případech ještě volíte pohlaví. Objeví se vám holá postava, na kterou „navlékáte“ různé doplňky z pravé strany obrazovky (viz obrázek), např. spodní, svrchní oblečení, štíty, zbraně, helmy atd. (zajímavá je možnost zvířecího miláčka). U těch ještě volíte barvu. Výslednou postavu můžete vytisknout nebo uložit, formát vám teď po paměti nepovím.

 Co se týče kvality kresby, jak sami vidíte, nečekejte zázraky ani realističnost – koneckonců se jedná o šablonu „komiksového“ ražení. Přesto je při troše trpělivosti s HeroMachine možné vytvořit STYLIZOVANÉ obrázky celkem pěkné na pohled. A vysloveně zábavné je tlačítko „RANDOM“, kdy teprve uvidíte, co všechno lze dohromady zpatlat (prostě ho jen mačkáte znova a znova a zíráte na ty fantaskní postavy na obrazovce před vámi).

Stylizovanost postav se dá využít ještě jedním způsobem – zmenšené obrázky vytištěné na tvrdý karton lze použít jako papírové figurky do názorně hraných akčních scén na bojové mapě (pokud něco takového ve vaší hře provozujete) – tam vypadají opravdu pěkně (schází však zadní strana, kterou začerňuji.

Rozhodně doporučuji pro vyzkoušení, protože i když si nevytvoříte postavu podle svého gusta (natož představ), alespoň se pobavíte.

Program se neinstaluje a k jeho chodu potřebujete internetový prohlížeč s přehrávačem flash. Verze 1.1 je ještě zdarma, kvalitnější Verze 2.0 již placená (cena kolem 20USD).  Já osobně  preferuji Offline verzi 1.1.

Asgarden 

Leave a comment