035 3D Dungeon a 3D Space Station


aneb Podzemí na vašem stole 

Dnes poprvé se v RPG Knihovně můžete setkat s pomůckou pro hru – vystřihovánkou. V anketách tento typ příspěvků jako čtenáři příliš neupřednostňujete, proto ta doba.

Lepili jste někdy modely z „Abíčka“? Po shlédnutí tohoto článku se k nim dost možná vrátíte. 3D Dungeon a 3D Space Station jsou totiž trojrozměrné modely fantasy podzemí nebo vesmírné stanice. I když spíš než modely se hodí slovo „stavebnice“. Slepíte si totiž sloupy, zdi, schody, postele a další prvky, a ty pak už jen aranžujete na plochu, jak se vám hodí. Samozřejmě čím víc toho slepíte, tím větší jsou vaše „stavební“ možnosti, ale pro znázornění většiny bojových scén stačí několik kusů. 

Za sebe můžu říct, že sestavená 3D scéna je mnohem působivější než bílý papír nebo improvizovaná 2D kresba. Vystřihovánku doporučuju vytisknout na co nejtvrdší papír, nejlépe čtvrtku, ať vám pak vydrží, když už se s ní budete piplat. Jednorázová investice času se však může mnohonásobně vrátit, zvlášť jestli se vaše postavy vyskytují často v podzemí a máte akčně zaměřený styl hry.

Asgarden

Leave a comment