045 Dungeon Crafter


Software – Mapovací program

Dnešní příspěvek do RPG Knihovny Vám představuje program pro snadné vytváření „dlaždicových“ map – Dungeon Crafter. Když program nainstalujete a spustíte, otevře se před vámi jednoduché pseudokreslící rozhraní. V programu totiž ve skutečnosti mapy nekreslíte, správnější termín je „sestavování“ – vybíráte si z různých dlaždic, kterými můžete rotovat a pak „položit“ na kreslící plochu. V samotném programu je k dispozici kolem 5 dlaždicových sad, další lze sehnat na internetu. Právě díky těmto rozšířením s programem můžete vytvářet nejenom mapy podzemí, nýbrž i vesnic a měst – stačí jen sehnat tu správnou sadu.

Bohužel, vývoj Dungeon Crafteru byl zastaven a nyní z webu postupně mizí. Chystaná verze 2.0 se zřejmě nikdy neobjeví. Proto tento příspěvek můžete chápat i jako pokus o zácharanu ohroženého druhu a program v jeho poslední verzi 1.41 si stáhnout zde.

pěkné mapy pro hru přeje Asgarden

Pozn: Frenik v diskusi na RPG Fóru upozornil, že projekt Dungeon Crafter opět žije, program v jeho trojkové (!!!) řadě si můžete stáhnout z oficiálních stránek nebo z RPG Knihovny. Díky Frenikovi!

Leave a comment